Objavljamo zapis slovenske blogerke o naših kozarčkih babycup.

Ponovno pišem o baby led weaning-u. Tokrat o tekočini. Mislim, da ni pravila, kdaj mora otrok dobiti tekočino. Najbolj smiselno je, da otroka opazujemo, posebej v vročih mesecih bodimo še bolj pozorni, da ni dete žejno. Čeprav ima mamino mleko vse kar otrok potrebuje, tudi za žejo, sem pri svojem opazila, da mu ni bilo dovolj. V tisti poletni vročini je bilo očitno, da je žejen, bil je star 5 mesecev. Nekaj dni je vztrajal vročinski val in samo v tistih dneh je spil čez dan kakšno žličko vode. Ko je vročina popustila, tudi on ni več želel dodatne tekočine.

Vodo sem takrat ponudila po žlički.

Potem po 6. mesecu, ko je začel okušati in jesti tudi drugo hrano, pa sem mu dala manjšo šalčko za kavo, ki pa je bila za majhne ročice še vseeno prevelika in seveda, ves čas je treba stati zrave, sicer hitro pristane na tleh. Zato sem bila še posebej navdušena, ko sem zasledila baby cup.


BABY CUP SO MINI KOZARČKI, Z MERICO DO 50 ML. PRIROČNO, ČE ŽELIŠ SLEDITI, KOLIKO OTROK SPIJE.

Prve dni, preden se je navadil, sem mu nalivala samo 10 ml ali še to ne. Ko pa je osvojil, da ni takoj obrnil kozarčka v usta, sem mu začela nalivati med 20 in 30 ml. Ko se napije, v kozarček pospravlja hrano in vadi pincetni prijem, trenira zapestje, koordinacijo roka-oko… Zabava in malo packarije, da ni preveč enostavno.

Baby cup lončki se dobijo v različnih barvah, paketek vsebuje 4 lončke, kar je več kot odlično, če imate še kakšnega otroka, ki si bo gotovo želel enak lonček, kot ga ima bratec ali sestrica. Lončki so narejeni v Britanij, ne vsebujejo BPA in ftalatov.

Vzamem jih tudi za na pot. Zelo priročno pašejo v nahrbtnik ali torbico, ker so tako majhni.

TEKOČINA ZA DOJENČKA

Edina tekočina, ki jo jaz ponujam otroku je voda. Morda kak dan malo pomarančnega soka ali riževega mleka. Za žejo pa absolutno samo vodo. Ne čaja, ne instant čaja (pa tudi če samo tri zrnca), ne sokov – vodo. V primeru vročine ali prebavnih težav ponujam kokosovo vodo.


Navdušena sem, da obstajajo tako praktični kozarčki in res so odlično oblikovani za majhna usta in majhne roke.


Vir: Blog mami je doma - www.mamijedoma.si