Zapis znane slovenske blogerke Urške - Oopsi o naših Babycup kozarčkih.

Moja dva fanta sta, kar se tiče kulinaričnih užitkov, prav posebna sorta. Ne Jaka, ne Luka, se nikoli nista navduševala nad dudo, Jaka nikoli ni pil iz flaške, zelo hitro se je naučil pitja po slamici. Luka je sicer sprejel flaško z ustnikom, osvojil je tudi slamico, vse pogosteje pa pije tudi iz kozarca. Mali namreč spije res ogromno vode in če mu slučajno ponudim stekleničko iz katere ne teče tako hitro, kot si on zaželi, je že ogenj v strehi.

Pitje iz kozarčka ima ogromno prednosti, zato sem želela tudi v drugo spodbujati to metodo. V bistvu mi sploh ni bilo treba vlagati veliko truda, saj je Luka takoj pokazal interes in pitje zelo hitro osvojil. Otrok se s pitjem iz kozarca nauči kontrolirati nagib glave, medtem ko naredi požitek, nauči se uporabljati obe rokici za držanje kozarčka, prav tako pa zelo dobro vpliva na razvoj proprioceptivnih sposobnosti (to je tisto, ko lahko miže primeš svoj nos ? ). In še nekaj, kar je meni res izjemno pomembno… pitje iz kozarčka ne uniči zobkov, medtem ko jih dude in cuclji na flaškah lahko poškodujejo.


Že nekaj mesecev uporabljava kozarčke babycup, ki jih je uporabljal že Jaka. Sem jih shranila, saj sem vedela, da nam bodo v tem obdobju prišli še kako prav. Navdušena sem bila že v prvo, moram pa reči, da se tudi sedaj, po skoraj letu dni, odlično obnesejo. Kozarčki so še vedno kot novi, čeprav jih redno perem v pomivalnem stroju, Lukec pa je nad njimi tudi čistovdušen.

Na voljo so v zanimivih barvah, zasnovani pa so za male ročice, da jih malčki brez težav primejo. Luka sicer še nima najbolj zverziranega občutka, da bi kozarec prijel sam, ga nagnil in vodo brez tega, da se polije, spil. Parkrat mu je sicer uspelo, vseeno pa mu raje pomagam, da ga ne preoblačim 45x na dan. Kozarčki babycup so pobrali že številne nagrade, priporočajo jih tako zobozdravniki, kot tudi številni strokovnjaki s področja zdravstva. Kozarčki pomagajo pri razvoju fino motoričnih sposobnosti, velikost je primerna za male rokice dojenčkov, malčkov in predšolskih otrok. Prednost kozarčkov je tudi ta, da imajo tanek rob, ki je primeren za mala usteca. Čeprav so kozarčki dobavljivi v različnih barvah, je vseeno mogoče videti nivo tekočine v njem. Prostornina kozarčka znaša 50 mililitrov. Ima pa še eno pozitivno lastnost – Babycup kozarčki NE vsebujejo BPA in ftalatov.


Vir: Oopsi Blog - oopsi.si