Objavljamo zapis slovenske blogerke v katerem so omenjeni tudi naši kozarčki babycup.


10. MESEC (20. februar – 20. marec)

Teža in velikost: Točne velikosti ne vem, teža pa je približno 8500 g.

Kako preživljate dneve? Kakšen ritem je imel otroček v desetem mesecu? Prejšnji mesec se mi je zdelo, da so mu začele rasti zgornje enke in da bo to vplivalo na njegovo počutje, a očitno sem se zmotila, ker je zbolel. Novih zobkov še ni. Zdaj je zdrav in se dobro počuti. Na njegovem počutju se pozna tudi to, da ne uživam čisto nič, kar vsebuje mlečne beljakovine, saj smo pri drugem bioresonančnem terapevtu ugotovili, da je to velik problem (zraven te alergije ima še nekaj drugih). Zdaj spi čez dan samo dvakrat, in sicer zjutraj/dopoldan in po kosilu. Največja sprememba je zagotovo ta, da v otroškem vozičku zelo težko in redko zaspi. Ker opazuje okolico, zaspi samo v primeru, da je na smrt utrujen ali pa takrat, ko je vse mirno.

Kaj najraje počne? Kdaj je najbolj zadovoljen in umirjen? Kaj ga uspava in pomirja? Odkar je začel sedeti (kar je ena izmed največjih prelomnic v tem mesecu), najraje sedi in se igra v tem položaju. Na začetku se je vedno usedel zraven kakšne mize, stola, omare ipd., da se je lahko naslonil, če mu je zmanjkalo ravnotežja, zdaj pa lepo sedi sam. Najbolj zadovoljen je, ko lahko daje razne stvari in igrače ven iz škatel, tako da imamo po tleh vedno veliko igrač. Tega, da bi predmete dajal nazaj v škatlo, še ni osvojil. Pomirja ga crkljanje in branje knjig, uspava pa ga še vedno mamino naročje, v kombinaciji z dudo in dojenjem. Odvisno od dneva.

Najljubša igrača: Različne posode, lonci, pokrovke in kuhalnice.

Najljubša pesmica/uspavanka: Še vedno “Ko si srečen”.

Kaj je bilo ta mesec najlepše? Ta mesec je bilo najlepše to, da se je otoplilo in da smo bili več zunaj, na sončku (kadar ni močno pihalo in kadar nismo bili prehlajeni). Dvakrat smo nabirali zvončke, si privoščili kakšno kavo in tortico ter sladoled, se sprehajali ipd. Najlepši dan je bil zagotovo tisti, ko smo snemali predstavitveni video za Sava Hotels & Resorts na našem Ptuju. Bilo je zelo toplo, sončno, brez vetra in otroka sta zelo uživala. Na sploh je bil ta družinski vikend oddih v Grand Hotelu Primus eden najlepših in o njem bom zagotovo še pisala.

Kaj je bilo ta mesec najtežje? Najtežji je bil teden, ko je imel Jakob vročino. Ta bolezen je nanj zelo vplivala. Čez dan je bil slabe volje in razdražljiv, ponoči pa je slabo spal. Nalezel se je od Zare in mene, tako da smo spet bili v tem začaranem krogu, ki je (upam) s sončkom odšel. Kar se tiče zdravja, je šlo po vodenih kozah samo še navzdol, in se zdaj umirja. Lahko bi bilo še slabše. Smo se kar lepo pozdravili, brez zdravnikov, a počutje je bilo vseeno slabo.

Katerih posebnih trenutkov se boste za vedno spominjali? Za vedno se bom spominjala trenutka, ko je začel ploskati. Ni najbolj pomembna prelomnica, a je zagotovo ena najbolj simpatičnih. Ko je videl kaj zna, je nekaj časa ves čas ploskal, prav tako pa zdaj raje prepeva in ploska ter pleše. Njegove iskrice v očeh, ko nekaj doseže, so nepozabne.

Stvari, za katere misliš, da si jih boš zapomnil, pa si jih ne: Zelo rad se stiska k meni, Tomiju in otrokoma in nam deli poljubčke. Nagajivo se smeji in oči mu kar iskrijo, ko nas zagleda. Vedno, kadar rečem “ne”, začne migati z glavo levo in desno ter se smejati. Točno že ve, kaj lahko in kaj ne. Kadar se plazi proti moji pisarni, se ustavi tik pred vrati in pogleda nazaj, da vidi, če bom reagirala. Potem se odpravi naprej in se enako ustavi tik pred tiskalnikom ter se smeji in čaka, da ga zgrabim, ker ve, da tja ne sme. Ko grem proti njemu, se smeji in pospeši. Haha, takšnih trenutkov res ne bi rada pozabila.

Kaj pravita bratec in sestrica? Bratec in sestrica se rada z njim igrata in sta zelo zaščitniška. Zara ga je začela malo preveč prestavljati sem in tja, ga želi dvigniti in pestovati v naročju, kar pa je lahko nevarno, ker je pretežek za njo, pa tudi ni dovolj spreten in nima ravnotežja. Včasih ju zmoti pri kakšni igri in me pokličeta, da ga umaknem. Posebnih bratskih prepirčkov še ni bilo. Razumeta, da je še dojenček in da se še uči, medtem ko sta drug do drugega veliko manj potrpežljiva in hitro prideta v konflikt. Kljub vsemu si življenja drug brez drugega (in tudi brez Jakoba) ne znata več predstavljata in mirno lahko rečem, da se imajo vsi trije zelo radi.

Pomembni mejniki tega meseca: Pitje iz kozarčka BabyCup, ki ga najdete v spletni trgovini Biba. Gre za luškane majhne kozarčke, ki so primerni za roke dojenčkov in malčkov in ki jim omogočajo, da se enostavno naučijo pitja iz kozarca. Jakob ni nikoli preveč rad pil, zato mu moramo tekočino ponujati večkrat, da sploh sprejme. Te kozarčke je vzljubil takoj. Zdaj imamo za na pot stekleničko, za doma pa te kozarčke. Drugi pomembni mejniki so, da se je prvič usedel 1. marca in prvič vstal 6. marca. Začel je ploskati in plesati na glasbo, meče žogo, ves čas kaže s prstom in tipa različne podlage ter še vedno daje vse v usta, ponavlja izgovorjavo določenih zlogov, recimo ga-ga, pa-pa in ma-ma.

Vir: Blog Z Ljubleznijo Mama - www.zljubeznijomama.com