Objavljamo zapis slovenske blogerke Oopsi o naših kozarčkih babycup.

Jaka je prav poseben otroček. Nikoli ni bil navdušen nad dudo, še manj nad flaškami, pri štirih mesecih je znal piti že preko slamice, zelo hitro pa sem ga navajala tudi na pitje iz kozarca, saj ima le to ogromno prednosti. Otrok se nauči kontrolirati nagib glave, ko naredi požirek, nauči se uporabljati obe roki za držanje kozarčka, prav tako pa pripomore k boljšemu razvoju proprioceptivnih sposobnosti (to je tisto veste, ko lahko miže primeš svoj nos). Da o zdravih zobkih ne govorimo…

Enkratne in izjemno priročne kozarčke babycup  iz spletne trgovinice BIBA sva testirala dlje časa, če se ne motim, več kot pol leta. Čakala sem namreč, da končno pridejo tudi na naše prodajne police in vam tako končno predstavim te luštne, barvite kozarčke, ki so zasnovani prav za male ročice. Na otroških sejmih so kozarčki Babycup pobrali že številne nagrade. Priporočajo jih tako zobozdravniki, kot tudi številni strokovnjaki s področja zdravstva. Kot sem že omenila, kozarčki pomagajo pri razvoju fino motoričnih sposobnosti. Velikost je primerna za male rokice dojenčkov, malčkov in predšolskih otrok. Imajo tanek rob, ki je primeren za mala usteca. Čeprav so kozarčki dobavljivi v različnih barvah, je vseeno mogoče videti nivo tekočine v njem. Prostornina kozarčka je 50 mililitrov. In še ena pozitivna lastnost. Babycup kozarčki NE vsebujejo BPA in ftalatov.

Jaz jih že od začetka umivam v pomivalnem stroju in so po 6ih mesecih še vedno kot novi. Barva se ni sprala, mali je z njimi počel že vse mogoče, nobenih razpok, ničesar!

Jaka je zadovoljen uporabnik rumenih in zelenih kozarčkov. Nekje od prvega leta dalje je brez težav prijel kozarček, brez težav kontroliral nagib glavice in tekočino, ki je spolzela po njegovem grlu. Danes ga vsi hvalijo, kako lepo pije in na trenutke še sama ne morem verjeti, kako zelo spreten je. Sedaj že brez težav in brez polivanja pije tudi iz steklenice. Zagotvo jih bom uporabljala tudi pri Lukcu.

Obvezno pokukajte še na Facebook stran BIBA.si, saj boste poleg priročnih kozarčkov našle še ogromno drugih enkratnih izdelkov za otročke…

… na primer… tole. A ni hudooo?

Vir: Oopsi blog - oopsi.si